Suikerziekte dieet voor de hond

Bij honden met artrose kan een dieet bijdragen aan de behandeling. Er zijn verschillende diëten die gegeven kunnen worden aan honden met (chronische) gewrichtsproblemen.

De werking

De werking ervan berust op verschillende ingrediënten:
  • Een (fors) verhoogd gehalte aan omega drie vetzuren zoals EPA (eicosapentaeenzuur), ETA (eicosatetraeenzuur) en DHP (docosahexaeenzuur). Deze onderdrukken de ontstekingsreactie in het gewricht. Dit is aan verschillende gewrichtsdiëten toegevoegd zoals Mobility van Royal Canin.
  • Het toevoegen van glucosaminen en chondroïtine. Zie voor meer informatie hierover voedersupplementen bij artrose. De dosis hiervan in voeding is gemiddeld genomen lager dan in de pilvormen zoals Flexadin plus.
  • Groenlipmossel. Dit is toegevoegd aan Mobility van Royal Canin. In groenlipmossel zit chondroïtine, omega drie vetzuren en vitaminen (E en C).
  • Minder calorieën. Hoe zwaarder een hond is hoe zwaarder de gewrichten belast worden. Daarom is het belangrijk een hond met gewrichtsproblemen een dieet te geven met minder calorieën zodat hij niet te zwaar wordt.
Kortom, een goed dieet is erg belangrijk voor een hond met suikerziekte. Uw hond zal zich er beter bij voelen en minder vaak problemen krijgen zoals een hypoglycaemie of andere problemen. Ons Caressa afvaldieet heeft al deze eigenschappen en is uitermate geschikt voor honden met suikerziekte. Een groot voordeel is dat het qua prijs een stuk gunstiger is dan vergelijkbare merken.
Jonge-hond-en-oude-hond-rennen

Een met de leishmania besmette zandvlieg prikt een gezonde hond. Hierdoor raakt de gezonde hond besmet met de leishmania parasiet. De met de leishmania parasiet besmette hond kan op zijn beurt een gezonde zandvlieg besmetten met de leishmania parasiet.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram