Het eliminatiedieet

Een eliminatiedieet is een dieet waarmee we een voedingsallergie definitief proberen vast te stellen. Het is een dieet waarvan we praktisch zeker kunnen zijn dat een dier met een voedingsallergie geen allergische reactie zal krijgen. Eerste keuze hierin is altijd een zelfbereid dieet op basis van een vleessoort welke honden en katten normaal gezien nooit eten met rijst/gekookte aardappelen. Als vleessoort kiezen we dan meestal geit (meer hond) of struisvogel (kat of hond). Een goed alternatief is de unique protein van Trovet. Dit is een kuipje met zuiver kwartelvlees en is dus geen complete voeding. Het kan goed gedurende 6 weken gegeven worden samen met gekookte aardappelen of rijst maar is op lange termijn geen complete voeding.
Na een eliminatiedieet schakelen we over op een opvolgdieet. Dit is een dieet wat we na het eliminatiedieet geven. Meestal kiezen we voor een brok op basis van gehydrolyseerde eiwitten (hier “doen” de meeste honden en katten met een voedingsallergie het goed op) of een dieet op basis van één eiwitbron. Op deze laatste reageert ongeveer 70-80% van alle honden en katten met een voedingsallergie goed.

Een met de leishmania besmette zandvlieg prikt een gezonde hond. Hierdoor raakt de gezonde hond besmet met de leishmania parasiet. De met de leishmania parasiet besmette hond kan op zijn beurt een gezonde zandvlieg besmetten met de leishmania parasiet.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram