Vergiftigingen bij de hond

Wij krijgen vaak de vraag van klanten met een zieke hond: “kan mijn hond ook vergiftigd zijn?”. Dit is een angst die bij vele hondenbezitters leeft. Iedereen kent natuurlijk wel de verhalen van honden die vlees of iets dergelijks van straat hebben gegeten dat opzettelijk vergiftigd is. Dit zien we gelukkig maar heel zelden. Meestal zijn honden “gewoon” ziek en niet vergiftigd. Toch komen vergiftigingen af en toe voor. Op deze pagina’s vindt u de meest voorkomende vergiftigingen die wij zien bij honden.
Is uw hond mogelijk vergiftigd of wilt u meer informatie? Neem dan ten alle tijden gerust contact op. Wij helpen u graag!

De belangrijkste vergiftigingen en de symptomen bij de hond zijn:

  • Slakkengif geeft ernstige oncontroleerbare spierkrampen.
  • Rattengif geeft ernstige (inwendige) bloedingen. Honden worden sloom en bleek.
  • Ethyleen glycol (vloeistof uit koelkasten) vergiftiging geeft acuut nierfalen met als belangrijkste klachten braken en sloomheid.
  • Hash/ marihuana vergiftiging (meestal na het eten van ontlasting van een junk) geeft sloomheid, incoördinatie en omvallen.
  • Chocoladevergiftiging geeft braken, diarree, spierkrampen, coma en hartfalen.
  • Druivenvergiftiging geeft acuut nierfalen.
hond-vergiftiging

Een met de leishmania besmette zandvlieg prikt een gezonde hond. Hierdoor raakt de gezonde hond besmet met de leishmania parasiet. De met de leishmania parasiet besmette hond kan op zijn beurt een gezonde zandvlieg besmetten met de leishmania parasiet.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram